Tratament Ortodontic

Într-o societate în care imaginea contează, căutăm cele mai bune soluții de a ne crea o imagine perfectă, fără cusur. La fel și zâmbetul nostru suportă aceleași exigențe, deoarece cu toții ne dorim un zâmbet frumos și sănătos, de care să fim multumiți!

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar, ajută nu doar la îmbunătățirea funcționalității zâmbetului, ci și poate observa încă din primele săptămâni impactul pe care acesta îl are asupra aspectului general al feței, redându-i simetria și estetica.

Aparatul dentar este soluția sigură care salvează dinții malpoziționați și spațiile interdentare inestetice, lucrează pentru indreptarea dinților și a maxilarului și oferă zâmbetul pe care ți-l dorești!

Medicul specialist în ortodonție este preocupat atât de funcționalitatea și frumusețea zâmbetului, cât și de armonia generală a feței. De aceea,fiecare plan de tratament este unic, personalizat.

8 lucruri importante despre tratamentul cu aparat dentar

 • Purtarea aparatului, nu ține cont de vârstă
 • Perfect invizibil poți purta aparat dentar, fără ca cei din jur să știe, alegând una dintre variantele de aparate invizibile care au revoluționat piața în ultimii ani: incognito sau Invisalign
 • Problemele de malpoziție a dinților netratate corespunzător conduc, într-un timp scurt, la apariția cariilor, favorizează acumularea tartrului, descoperă rădăcina dintetui și pot duce chiar la pierderea acestuia.
 • Mușcătura este la fel de importantă ca estetica dinților! Medicul ortodont oferă aceeași atenție ambelor aspecte. În definitiv, un zâmbet perfect trebuie să te ajute să mesteci și să vorbești corect.
 • Specialistul în ortodonție este mai mult decât medicul dentist generalist!
 • Datorită supraspecializării urmate în tratamentele cu aparate dentare pe care le ai și îți oferă cele mai bune soluții pentru sănătatea ta.
 • Tratamentul ortodontic poate dura intre 6 luni și 3 ani, în funcție de afecțiunea care trebuie corectată
 • Respectarea igienei orale, a vizitelor lunare și a celorlalte recomandări oferite de către medicul ortodont este extrem de importantă pentru reușita tratamentului
 • Purtarea aparatului de contenție după incheierea tratamentului cu aparat dentar este obligatorie, deoarece există un risc foarte mare să pierzi rezultatele obținute în urma tratamentului

Tipuri de aparate ortodontice

Aparat dentar invizibil(lingual) incognito

1. Bracket-urile sunt cimentate pe partea din interior a dinților, are un risc scăzut de afectare a smalțului și aparițiilor a cariilor
2. Scheletul metalic al aparatului este invizibil
3. Bracke-turile se realizează personalizat, fiecare dinte având forma anatomică unică în zona linguală-scanare computerizată
4. Aparatul este indicat copiilor peste 12 ani, adolescenților și adulților
5. Pentru aplicarea aparatelor dentare linguale, medicii ortodonți au nevoie de specializare, și acreditare
6. Vizitele de control, sunt necesare de efectual la 4 săptămâni
7. Perioada totală de tratament fiind mai mică

Aparat dentar metalic

1. Bracket-urile sunt cimentate pe partea din exterior a dinților
2. Bracket-urile sunt prefabricate și standardizate- forma relativ uniformă pentru majoritatea suprafețelor dentare(zona vestibulară)
3. Bracket-urile standart sunt potrivite pentru orice dimensiuni dentare, sau oricărui tip de mușcătură
4. Toți medicii sunt instruiți pentru aplicarea aparatelor fixe, standard
5. Costuri mai mici
6. Controale necesare la 6 săptămâni
7. Perioada totală de tratament mai mare

Aparatul dentar invizibil invisalign

1. Cel mai avansat aparat dentar, invizibil din lume- aparatul dentar invisalign, este susținut de 20 de ani de cercetări științifice, peste 900 de patente, cea mai amplă operațiune de printare 3D mondial și date clinice obținute în urma tratării a peste 6.5 milioane de zîmbete
2. Material SmatTrack- Materialul SmartTrack este folosit în exclusivitate pentru alignerele Invisalign,oferind confort și precizie
3. Alignerele sunt 100% personalizate și nu creză discomfort și nu afectează gingiile
4. Tratamentul este extrem de eficient,și rapid și poate dura și doar 6 luni.
5. Este simplu și fără efort
6. Tot ce trebuie să faci este să porți alignerele 22 de ore din 24, fără ca tratamentul să fie afectat.

Apatat dentar ceramic

1. Realizat din materiale compozite
2. Alternativă mult mai estetică decât cel metalic
3. Aparat dentar modern
4. Brackets cu diferite grade de transparență, care preiau culoarea naturală a dintelui.
5. Nu se patează de la alimentele consumate
6. Oferă un grad sporit de confort la purtare

Aparat dentar safir

1. Este discret, aproape invizibil atunci când este purtat
2. Acesti Brackets sunt realizați dintr-un cristal transparent(Safir), compatibil cu smalțul dinților, de aceea, atunci când este purtat, aproape că nu se vede
3. Nu absoarbe coloranți, deci nu se colorează
4. Aparatul dentar din safir, ramân incolori pe tot parcursul tratamentului, datorită structurii microcristaline și a suprafeței lor uniforme, care nu permite acumulării plăcii bacteriene
5. Confortabil
6. Pentru că este realizat din material cu o textură ușoară, care nu creează disconfort, aparatul dentar este foarte ușor de purtat

Programează-te chiar acum!

Tratamentul ortodontic pe etape

1. Consultatia de specialitat

– consultația de specialitate se realizează cu medicul specializat în Ortodonție, care va analiza și determinastatusul dentar al pacientului. Acesta va recomanda un set de investigații medicale, care pot include poze digitale de diagnostic, scanare intraorală, radiografii dentare, modele de lucru ect.

2. Planul de tratament

– planul de tratament este realizat de medic, împreună cu pacientul, pe baza rezultatelor investigațiilor și consultației. Astfel medicul ortodont, prezintă opțiunile de tratament, perioada și costurile acestora, într-un mod transparent și concret. Astfel se determină, acceptă și pun în aplicare următorii pași ai tratamentului.

3. Profilaxie

– înainte de aplicarea aparatului dentar, indiferent de tipul de tratament ales, zâmbetul trebuie să fie curat și sănătos. Astfel, procedura profilaxiei este necesară înaintea oricărui tratament stomatologic. Aceasta implică detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare. Pe lângă necesitatea pe care o prezintă înaintea oricarui tip de tratament, aceasta și o mulțime de alte beneficii.

4. Aplicarea aparatului dentar

– în funcție de aparatul dentar cu care se va realiza tratamentul, este posibil să fie necesară amprentarea digitală a cavității bucăle. Aceasta este o procedură nedureroasă, care durează doar câteva minute și se realizează cu scanner-ului intraoral Trios Bazic de la 3Shape.
– în cazul unui aparat fix, acesta se aplică individual pe fiecare dinte, iar în funcție de tipul aparatului, vizitele periodice vor fi stabilite la intervale diferite. Consultațile vor fi realizate în concordanță cu recomandările medicului ortodont și este foarte important să fie respectate. Orice abatere afectează rezultatul tratamentului!

Aparatul de contenție

– indiferent de tipul de aparat dentar, la finalul tratamentului ortodontic, dinții au tendința de a reveni în poziția inițială. Pentru succesul tratamentului, după îndepartarea aparatului dentar, pacientul trebuie să poarte un aparat de contenție, pentru o perioadă relativă de timp, în general pe timpul nopții. Acesta asigura rezultatul tratamentului fiind și confortabil în aplicare

De ce este important să purtăm aparat dentar?

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar te ajută nu doar să îți îmbunătățești funcționalitatea zâmbetului, ci și vei observa încă din primele săptămâni impactul pe care acesta îl are asupra aspectului general al feței, redându-i simetria și estetica. Aparatele dentare corectează o anomalie precum înghesuiri ale dinților pe arcadă, spații interdentare mari etc.

Medicul specialist în ortodonție este preocupat atât de funcționalitatea și frumusețea zâmbetului, cât și de armonia generală a feței. De aceea, planul tău de tratament, va fi unic, personalizat doar pentru tine.

La ce vârstă se recomandă purtarea aparatului dentar?

Purtarea aparatului dentar nu ține cont de vârstă, medicii de la Clinica Natural Smile &Design din Chișinău sunt gata să corecteze defectele dentare și malocluziile oricarui pacient, fără restricții.

Într-adevăr, purtarea aparatului dentar în copilărie, în jurul vârstei de 10-12 ani, garantează o perioadă mai scurtă de timp, decât purtarea aparatului dentar la adulți. Acest lucru se datorează structurii osoase mult mai dense și mai puțin maleabilă la adulți. Astfel, tratamentul va dura cu 20-25% mai mult timp deât la copii.

Ce trebuie să știi înainte de aplicarea aparatului dentar? Precauții și recomandări

Înainte de aplicarea aparatului dentar, pacientul trebuie să realizeze o ședință de profilaxie: detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și flourizare.

De asemenea pentru ca tratamentul ortodontic să aibă succesul dorit, există posibilitatea ca medicul să recomande extracțiile dinților irecuperabil sau a celor care nu pot fi aliniați pe un maxilar neîncăpător.

Care sunt beneficiile unui aparat dentar?

 • Corectează dinții malpoziționați și spațiile inestetice

 • Corectează malocluzia

 • Îmbunătățește funcționalitatea și estetica zâmbetului

 • Îmbunătățește masticația

 • Dinții poziționați corect, distribuie uniform forțele masticatorii, evitând uzura excesivă a anumitor dinți

 • Previne durerile și disfuncțiile articulare

 • Crește stima de sine prin  oferirea unui zâmbet estetic