Implant dentar ghidat

Tehnica de implantare ghidată digital reprezintă ultima noutate din domeniul implantologiei, iar datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pacienților, ea a devenit rapid un standard în clinicile Natural Smile & Design Pe baza unor investigații digitale de tip CBCT și cu ajutorul unor softuri de prelucrare digitală, este realizat Ghidul Chirurgical.

Ce este Ghidul Chirurgical?

Ghidul Chirurgical reprezintă o matriță din rășină biocompatibilă, realizată după masurători digitale care îi oferă medicului chirurg ghidajul necesar pentru inserarea implantului dentar cu o precizie de neegalat până acum.

Astfel, intervenția chirurgicală este minim invazivă, sângerarea este aproape inexistentă, iar tumefierea zonei insesizabilă, fapt pentru care tehnica de implantare ghidată digital este benefică cu precădere în cazul pacienților anxioși.

Beneficiile Implantului Ghidat Digital

  • Oferă acuratețeîn inserarea implantului

  • Previne afectarea nervilor, a cavităților sinusale și a dinților vecini

  • Îmbunătățește rata de succesa integrării implantului

  • Elimină eșecul umandatorat încercării medicului de a alinia implantul

  • Oferă acuratețeîn inserarea implantului

  • Previne afectarea nervilor, a cavităților sinusale și a dinților vecini

  • Îmbunătățește rata de succesa integrării implantului

  • Elimină eșecul umandatorat încercării medicului de a alinia implantul

Etapele tratamentului cu Implant Ghidat Digital

1

Diagnosticarea

Are loc pe baza unei consultații inițiale, a fotografiilor clinice digitale, a investigațiilor 3D digitale de tip CBCT și a scanării intraorale cu scannerul 3Shape Trios Bazic. Întreaga imagistică permite o planificare atentă a tratamentului pentru eficientizarea timpilor și a procedurilor dentare.
2

Planificarea

Se realizează în aceeași zi și presupune suprapunerea digitală a informațiilor furnizate de CBCT cu cele colectate de scanerul intraoral (țesuturile moi și dispunerea dinților în cavitatea orală). Are loc astfel o proiectare virtuală a implantului dentar ce urmează a fi implantat.
3

Ghidul chirurgical

Este rezultatul colaborării dintre medicul implantolog și tehnicianul dentar care realizează matrița pentru inserarea implantului dentar. În cazul implantului cu încărcare imediată, ghidul chirurgical se realizează în cadrul primei vizite, urmat imediat de intervenția chirurgicală. Citește aici mai multe despre implantul cu încarcare imediată.
4

Intervenția chirurgicală

Se face cu anestezie locală fără seringă utilizând anestezia locală sau anestezie totală în funcție de patologia pacientului. Implantologia prin ghidare digitală elimină tăieturile gingiei deoarece inserarea se face prin împingerea acesteia. Intervenția chirurgicală este astfel aproape nesângerândă, iar recuperarea mult mai rapidă decât în cazul inserării clasice. De asemenea, utilizarea ghidului chirurgical elimină erorile umane. Ședința se încheie cu montarea coroanelor provizorii astfel încât pacientul să își recapete zâmbetul.
5

Restaurarea finală

În funcție de patologia pacientului și de timpul necesar pentru vindecare, protetica finală se realizează după 3 – 6 luni. În cazul implantului cu încărcare imediată, coroana dentară permanentă se montează imediat după intervenția chirurgicală.

Tehnologiile folosite la tratamentul cu Implant Ghidat Digital

01. Scanerul intraoral 3Shape Trios Real Color

Cu ajutorul scannerului 3D intraoral reducem timpul pe scaun al pacientului atât pentru diagnostic, cât și pentru alte proceduri premergatoare unui tratament, precum amprentele dentare. Astfel, medicul se dedică complet actului medical, amprentele digitale sunt transferate în computer, iar pacientul beneficiază de o experiență non-invazivă și relaxantă.

02. Tehnologia de imprimare 3D

Noul printer 3D creat de SpintRay are la bază proiectorul UV RayOne care oferă o rezoluție ridicată și o îmbunătățire cu o lungime de undă de 405 nm, astfel imprimarea modelelor este cu o precizie uluitoare de doar +/- 50 microni, iar cu aceast Soft imprimarea devine mult mai simplă, precisă și rapidă. Astfel obținem modelul dorit rapid, indiferent de suprafața lui.

03. Tehnologia CAD-CAM

Calitatea unei lucrări realizate în laboratorul de tehnică dentară CAD/CAM asistat de specialiști în tehnică dentară poate fi cu greu egalată ca estetică, finețe sau rezistență, de un alt sistem de lucru similar în cabinet. De aceea, vom prefera intotdeauna să lucrăm cu laboratorul dentar propriu în detrimentul sistemelor de frezare în cabinet.