Albirea dinților

-este o metodă de ați recăpăta nuanța naturală a danturii care a avut de suferit pe parcursul vieții

Acest tratament este destul de popular în țările înalt dezvoltate, dar și în țara noastră se află printre cele cele mai căutate servicii stomatologice. Cavitatea bucală este primul segment care intră în contact cu toate alimentele ingerate, însă dinții sunt cel mai mult afectați de pe urma capriciilor noastre: ceaiul tare, cafeaua, alimentele bogate în coloranți, duritatea apei, igiena orală necalitativă, vârsta înaintată, sexul masculin precum și fumatul, alcoolul sunt doar câțiva factori care își pun amprenta pe nuanța danturii noastre. Vizitele regulate la medicul stomatolog, pot întârzia efectele de îngălbenire, astfel să avem dinți albi, naturali și sănătoși. (Un studiu) arată că tot mai mulți oameni încearcă să obțină albirea dinților acasă, folosind benzi pentru albirea dințilorpaste de dinți pentru albire, dar uită că în stomatologie se face înălbirea profesională a dinților.     

Înainte de realizarea albirii dentare, indiferent de tipul de tratament ales, zâmbetul trebuie să fie curat și sănătos. Astfel, procedura profilaxiei este necesară înaintea oricărui alt tratament stomatologic. Aceasta implică detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare și, pe lângă necesitatea pe care o prezintă înainte de orice tratament dentar, are și o mulțime de beneficii.

Nu există efecte secundare după albirea dentară cu laser, cu condiția să se respecte câteva indicații, precum:

1

Indiferent de tratamentul de albire profesională ales, este recomandat ca igiena orală să fie păstrată precum înainte, cu periaj de 2 ori pe zi, suplimentat de folosirea aței dentare și apei de gură.

3

Deoarece dinții se albesc timp de 24-48 de ore și după ce tratamentul s-a încheiat, iar suprafața lor este mult mai absorbantă, în această perioadă nu este deloc recomandat consumul de alimente sau băuturi colorante precum cafeaua, ceaiul, fructele roșii, vinul, oțetul balsamic, sucul de tomate etc.

2

După procesul de albire dentară, este indicat să se evite fumatul timp de 24 de ore, și pe cât posibil, este de preferat ca lichidele să fie consumate cu paiul pentru a evita colorarea.

Cu ce este superioară o albire de dinți profesională față de metodele tradiționale?

Albire dentară cu lampa

Zoom Power

Obține zâmbetul dorit, 100% confortabil și sigur, cu lampa Zoom Power, numărul 1 pe piața aparatelor de albire profesională din Statele Unite, conform American Dental Association.

Lampa Zoom Power este cel mai sigur aparat pentru această procedură, din punct de vedere al calității și eficienței! Timpul de tratament cu lampa Zoom Power este de aproximativ 1 oră, iar efectul este imediat și se poate menține până 2 ani.

Beneficiile albirii dentare profesionale cu lampa Zoom Power:

  • Efect vizibil imediat

  • Efect durabil

  • Fără efecte secundare

  • Numărul 1 în SUA

  • Efect și în cazul dinților gălbui

  • Zâmbet mai alb în doar 1 oră

  • Nu afectează gingiile și mucoasele orale

La domiciliu

Albirea dentară cu gutiere Opalescence

Procedura este realizată acasă de către pacient. Gelul de concentrație 16% peroxid de hidrogen se aplică în gutiere personalizate ce vor fi purtate timp de 9-14 nopți.

Beneficiile albirii dentare cu gutiere Opalescence:

1

Albirea dentară se realizează treptat, efectul fiind durabil 1-2 ani

2

Gutierele sunt intim adaptate suprafețelor dentare ale pacientului, întrucât se realizează în laborator. Astfel este necesară o amprentare exacta, realizată de către medicul stomatolog

3

Datorită materialului confortabil din care sunt confecționate și datorită specificațiilor pentru fiecare caz clinic în parte, pacientul nu va simți disconfort pe durata tratamentului

Dezavantaje:

1

Pentru a avea efectul optim este necesară aplicarea gutierelor pe dinți în timpul nopții

2

Procedura crește riscul apariției sensibilității gingivale și dentare pe parcursul albirii (efect ce va dispărea odată cu finalizarea tratamentului) întrucât gelul poate ajunge în contact involuntar cu gingia

3

Pe timpul procedurii este indicat să se evite consumul de alimente și băuturi colorate (cafea, ceai, fructe roșii, vin etc.)

Medicii Natural Smile & Design, specializați în Estetică Dentară, nu recomandă tratamentul de albire al dinților acasă, fără indicația unui specialist.

Astfel, iată care sunt dezavantajele acestor proceduri:

1. Benzi pentru albirea dinților

– concentrația de peroxid de hidrogen sau apă oxigenată a benzilor nu este recomandată pentru toți pacienții, iar dacă dinții prezintă carii, acestea sunt strict interzise. În plus, benzile pentru albirea dinților pot afecta serios gingiile.

2. Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu

– bicarbonatul de sodiu este o substanță care, în anumite condiții, poate afecta mucoasa orală, iar beneficiile sale sunt aproape inexistente.

3. Pasta de dinți pentru albire

– aceasta nu este o metodă eficientă de albire a dinților, ci mai degrabă un mod de a menține culoarea acestora.

4. Aparat pentru albirea dinților

– acest aparat poate cauza sensibilitatea dinților și gingiilor, neștiind ce substanțe sunt folosite pentru aplicarea pe dinți.

Mituri despre Albirea Dentară

Albirea dentară doare

Nu, albirea dentară nu doare, cât timp este realizată prin tratamente specifice, sub supravegherea și cu indicațiile medicului stomatolog.

Lucrările protetice (fațete, coroane) reacționează la tratamentul cu albire dentară

În ceea ce privește restaurările dentare preexistente, acestea s-ar putea să aibă nevoie de înlocuire după tratamentul de albire profesională, din pricina faptului că nu răspund la tratament, spre deosebire de dinții naturali.

Albirea dentară își păstrează efectele pentru totdeauna

Efectele acestei proceduri pot dura și până la 2 ani, în funcție de obiceiurile de viață pe care le are pacientul pe termen lung.

Fumatul sau consumul de băuturi și alimente colorate pot duce, în timp, la schimbarea nuanței dinților.

Albirea dentară sensibilizează dinții

După tratament poate fi resimțită o sensibilitate, pentru o scurtă perioada de timp, la nivelul dintilor. Totuși, acest lucru nu durează mai mult de 24-48 de ore.